Follow us on Facebook

REISTIPS


Guide Alvorens naar Latijns Amerika re reizen is het verstandig een goede reisgids te kopen en wat onderzoek te doen naar de regio via internet om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op je reis, zodat je meer uit je reis kunt halen.

Wat Mee te Nemen.
Cahuita Point Latijns Amerika is zo groot en gevarieerd, dat het moeilijk is algemene tips te geven. Voordat je op reis gaat is het een goed idée het klimaat en de temperatuur van de regio waar je naar toe reist te checken. Mocht je deelnemen aan bepaalde activiteiten, dan is het raadzaam te kijken of er een speciale uitrusting nodig is; uiteraard kun je ook contact met ons opnemen. Als je een jungle tocht boekt, krijg je meestal een lijst met tips wat je het beste mee kunt (regenkleding, tshirts met lange mouwen etc.). Over het algemeen kun je wel stellen dat bijna alles in elke middelgrote Latijnsamerikaanse stad te koop is.

De Spaanse Taal.
Spanish School De hoofdtaal die in heel latijns Amerika gesproken wordt is het Spaans. In de meeste grote steden kun je wel enkele Engels sprekenden vinden maar het is toch verstandig enkele basisbeginselen te leren voor je reis naar Latijns Amerika Als je plan bent een lange reis te maken of van plan bent de rurale gebieden te bezoeken is het het wel een goed idee om aan het begin van je reis Spaanse lessen te volgen. Je kunt via Dos Manos een survival crash course boeken in diverse Latijnsamerikaanse steden die je net even lekker op weg kunnen helpen.

Verzekeringen
Aventure Voordat je op reis gaat is het verstandig verschillende verzekeringen uit te zoeken om zeker van te zijn dat je de verzekering hebt die bij je past. Het is belangrijk dat je reisverzekering aan je wensen voldoet. Als je bijvoorbeeld avontuurlijke sporten gaat doen zorg er dan voor dat je verzekeringen eventuele ongelukken dekt.
Visums
Visa De visums die nodig zijn voor verschillende nationaliteiten verschillen per land. Je kunt altijd het betse even zelf contact opnemen met de desbetreffende ambassade. Reizigers uit Nederland en Belgie hebben meestal heen visa nodig bij een verblijf tot 90 dagen, in de meeste Latijns amerikaanse landen.

Gezondheid
Zorg er voor dat je met de juiste intendingen op pad gaat; hiertoe raden we je aan 2 maanden van te voren contct op te nemen met je huisarts of een travel kliniek. Het is nooit fijn iets vervelends op te lopen op reis. Je eigen arts of de lokale medisch centrum kunnen je vertellen welke vaccinaties je precies nodig hebt voor het gebied waar je naar toe zal reizen.

Fruits De kans om maagproblemen te te krijgen kun je verminderen door niet-gepasteuriseerd eten te vermijden, door je fruit en groente goed te wassen en te schillen, en door ervoor te zorgen dat je je handen goed wast alvorens te eten. Het is ook verstandig alleen gekookt water te drinken of water verkrijgbaar in flessen en frisdrank in flessen en blikjes. Vermijd vruchtensappen gemaakt op basis van water en ijsblokjes. Als je buiten de stedelijke gebieden reist is het aan te raden om waterzuiverende tabletten te gebruiken.

Eerste hulp kit voor reizigers
Hieronder vind je een basis eerste hulp kit voor reizigers. Houd er alsjeblieft rekening mee dat niet alle producten van toepassing zijn op alle reizigers. Andere reizigers zullen waarschijnlijk ook andere producten kunnen toevoegen.

» Muggespray » Schaar
» Anti-schimmel crème » Naald en garen
» Pleisters » Band aids/Plasters
» Plakband » Hydrocortison crème(tegen insectenbeten)
» Paracetamol » Vochtinbrengende lotion
» Water zuiverings tabletten » Imodium tegen diaree
» Wegwerpdoekjes » Tabletten tegen uitdroging
» Antiseptich crème » Zonnebrandcrème


Copyright © 2003 - 2019 dosmanosnederland.com. All rights reserved.

Share This
Facebook
Twitter
LinkedIn
Share:
Follow us on: