Follow us on Facebook

Wat te doen in Latijns Amerika?


White Mountain De geografische structuur van Latijns Amerika is net zo divers als de cultuur.Met de geweldige regenwouden, vulkanische meren, jungle rivieren,indrukwekkende bergketens en prachtige stranden is er voor iedereen wat te doen in Latijns Amerika en is het een fantastische bestemming om naar op reis te gaan.Mountain Biking Voor de adrenaline liefhebbers zijn er tal van avontuurlijke activiteiten om aan deel te nemen zoals bijvoorbeeld; mountain biken in de diepe Yungas vallei in Bolivia, snowboarden in de Chileense Andes, surfen langs de Peruaanse of de Salvadoriaanse kust, rijden door de zoutvlakten van Uyuni, Bolivia (de grootste zoutmeer van de wereld). Ook niet te vergeten zijn de talrijke mogelijkheden om te raften, te paragliden en te bunjee jumpen in de regio.

Amazonas Alleen al de omvang van het Amazonegebied en het feit dat het een vijfde van werelds planten en vogelsoorten herbergt maakt het tot een fascinerende plek om te bezoeken. Of je er nou doorheen trekt of een boottocht maakt over de Amazonerivier, het is een ervaring om niet te missen. Hetzelfde geldt voor de Galapagos eilanden. De vulkanische eilanden herbergen een ongekende diversiteit in flora en fauna en zorgen voor een unieke beleving, in relatie met de natuur.

Galapagos Island Ook als je van trekken houdt, ben je in Latijns Amerika aan het juiste adres. Het Lake District in Chili met zijn sneeuwbedekte vulkanen bieden geweldige mogelijkheden voor treks. Zo ook de Cordillera Blanca bergketen in Peru, of de meer Zuidelijke Andes, waar je de wereldberoemde Inca Trail naar de oude Inca stad Machu Picchu kunt lopen.
Of je nou Mexico, Guatamala, Peru of Bolivia bezoekt, een bezoek aan de ruines van de Azteken, de Mayas of de Incas ,is zeker een must. De mysterieuze tempels en paleizen op de adembenemende plekken zoals Machu Picchu creŽren een magische ervaring.

Machupicchu Maar ook bijvoorbeeld winkelen in Zuid-amerika is onvergetelijk gebeurtenis. De heksenmarkt in La Paz (Bolivia) bieden je een fascinerende glimps van de wereld van Aymara mystiek. Ook heb je de lokale markt Otavalo in Ecuador waar ze inheemse hand gemaakte stukken verkopen. Vele steden in de regio bieden grote mogelijkheden om leuke en gevarieerde aankopen te doen. En wat te denken van hippe designer kleren in Buenos Aires, ďa little piece of heavenĒ voor wie van echt shoppen houdt?.

Argentine Tango Maar winkelen is natuurlijk niet alles! Wie van grote steden houdt kan zich in Latijns Amerika helemaal onderdompelen in oude en modern cultuur. Brasilia, bijvoorbeeld, de hoofdstad van BraziliŽ, biedt futuristische architectuur aan die niet gemist mag worden, zoals bijvoorbeeld het nationale theater, geÔnsprireerd is door de azteecse bouwstijl. En wat te denken van de vele musea, galerieen, winkelcentra en theaterfestivlas in de straten van Bueos Aires?.

Copacababa Beach Voor de zonaanbidders is de de Copacabana strand in BraziliŽ perfect maar voor iets rustigers en afgelegen zijn o.a. de stranden van Costa Rica een hemels alternatief.
Dit alles en much more, maakt een reis naar Latijns Amerika een unieke ervaring voor iedereen!.

Copyright © 2003 - 2019 dosmanosnederland.com. All rights reserved.

Share This
Facebook
Twitter
LinkedIn
Share:
Follow us on: