Ons Aanbod
Ben je van plan om naar ARGENTINA te komen? Hier vind je al onze producten en diensten (english)


Follow us on Facebook
Argentina

WANNEER TE GAAN

Argentinië heeft een grote varieteit wat het klimaat betreft. Het noordoosten is sub-tropisch met het gehele jaar door regen, terwijl vuurland een sub-arctisch klimaat heeft. Het midden van het land is gematigd. Het is er heet en vochtig in de zomer (December tot Februari) en koel in de winter.

De seizoenen in het zuidelijke halfrond zijn juist het tegenovergestelde van de seizoenen in het noordelijk halfrond. Over het algemeen is de zuidelijke zomer met zijn milde temperature en lange dagen de ideale tijd om Patagonië en het zuiden van de andes te bezoeken. Het hoog seizoen is tijdens de maanden januari en februari (hun zomer vakantie) en juli (hun winter vakantie). Gedurende deze periode groeit de lokale toerisme en prijzen nemen toe. De bergen (Cordoba and San Luis) en ook de stranden van Buenos Aires zijn dan erg populair.

De wintermaanden juni, juli en augustus worden aangeraden om naar het noorden en noord-westen te reizen. Je kunt er prima Misiones en de watervallen van Iguazú bezoeken omdat het veel minder regent en de tropische temperatuur wat aangenamer wordt.  Hetzelfde geldt voor het bezoeken van Patagonië.  Het is er minder winderig dan in de zomer. De walvissen bereiken het Valdes schiereiland in midden juni. Ushuaia heeft goede winteractiviteiten en herbergt de nieuwste en modernste ski resort - Cerro Castor. De Calafate and de Perito Moreno Gletsjer kunnen bezocht worden met de nieuwe Leal Cruiser en volgens de lokale bevolking is wintertijd de beste tijd om Perito Moreno te bezoeken vanwege het mooie licht.  Rond deze tijd zijn er 2 tot 3 vluchten per week tussen Buenos Aires en Patagonië.

Buenos Aires is het hele jaar door te bezoeken (speciaal in januari en februari) ook al is het in de zomer vrij heet.

Kies je kleding naar gelang de regio die je bezoekt.

INFORMATIE OVER ARGENTINIË

Fast Facts
LAND FEITEN
  History
GESCHIEDENIS
  People and Culture
MENS EN CULTUUR
  Geography and Environment
GEOGRAFIE EN OMGEVING
 
Weather and Climate
HET WEER EN KLIMAAT
  Flora and Fauna
FLORA EN FAUNA
  When to Go
WANNEER TE GAAN
  Getteing Around
OPENBAAR VERVOER IN ARGENTINA
 
Money
GELD
  Faq
FAQ
  What to Bring
WAT MEE
TE NEMEN
  Photo Tour
FOTO TOUR
Copyright © 2003 - 2019 dosmanosnederland.com. All rights reserved.

Share This
Facebook
Twitter
LinkedIn
Share:
Follow us on: