Ons Aanbod
Ben je van plan om naar ARGENTINA te komen? Hier vind je al onze producten en diensten (english)


Follow us on Facebook
Argentina

FAQ

Hoe is de politieke situatie nu in ArgentiniŽ?
Na een periode van stabiliteit in de jaren 90, ging Argentinië een vernieuwde economische verwarring tegemoet toen de recessie erger werd tussen 1998 en 2001.  Een periode van politieke omwenteling markeerde het land in 2001 toen de regering toevlucht nam tot wanhopige economische maatregelen om het land te stabiliseren.  Terwijl het eens één van de grootste economieen van de Americas was, vraagt men zich nu sterk af of the economie hervormd kan worden zonder ook drastische hervormingen in de politiek teweeg te brengen.
Aangezien de peso gelinked was aan de Amerikaanse dollar gedurende de periode van 1992 tot 2002, wist de Argentijne regering de inflatie te beteugelen. Aan de andere kant werden Argentijnse producten duurder dan die van de buurlanden waardoor de export achteruitging. De regering had ook nog eens een hoge schuld en daar geen rekening mee gehouden. Aan het eind van 2001 voerde de regering strenge controles van de valuta uit inclusief strenge limieten wat betreft de toegang tot prive bankrekeningen.

Hoe veilig is Argentinië?
Argentinië is een zeer interessant land om doorheen te reizen en te ontdekken. Desalniettemin is het gelegen in Zuid-Amerika die niet als de meest veilige zone bekendstaat helaas.
Buenos Aires is een veilige stad en de lokale politie houdt het zo door actief te patrouilleren in de toeristische gebieden. Hevig geweld is zeer zeldzaam en in de kleinere wijken in Buenos Aires zijn zelfs veiliger.
Helaas zijn er altijd wat boeven op jacht in de toeristische gebeiden en is het verstandig waardevolle spullen achter te laten in de kluis van je hotel.
In de Argentijnse wijk La Boca zijn er meerdere gevallen geweest van diefstal dichtbij de beroemde straat Caminito. Het is daarom verstandig alert te zijn in dit gebied.

Is Argentina veilig voor vrouwelijke reizigers?
Argentinië is een vrij veilig land om te bereizen als vrouw. Apart van wat commentaar en geflirt van de lokale mannen voelen vrouwen zich over het algemeen veilig Buenos Aires en andere gebieden in Argentinië te ontdekken. Het is raadzaam niet rond te lopen met al te veel juwelen en dure kleding.

Wat voor type elektriciteit is er in Argentinië?
220V, 50Hz. Argentinië gebruikt dezelfde stekkers als de Europese en Australische.

Wat is de tijd in Argentinië?
Eastern Standard Time(EST) plus één of twee uren; Argentinië doet niet aan de zomertijd.

Hoeveel geld heb ik nodig tijdens mijn verblijf?
Dat is moeilijk te zeggen aangezien het bedrag afhangt van hetgeen je gepland hebt voor je reis. Over het algemeen zal je ongeveer $25 uitgeven aan eten en accomodatie exclusief excursies, tours en eventueel lessen. De omzetbelasting, bekend als IVA, is 21%. Bij het reserveren van een hotelkamer is het raadzaam op te letten op het eindbedrag voor je boekt omdat de IVA veelal niet vermeld wordt. Een hostel of maaltijd kost ongeveer 10 pesos. Op de meeste plekken kost het internet 1 peso. Een stadbus kost ongeveer 2.5 pesos en de entree van een Nationaal park 30 pesos. In clubs en bars, kosten gemixte dranken ongeveer USD 7 elk. Een frisdrank kost USD 3 en de entree van clubs is tussen 10 en 30 USD.

Heb ik een ziektekosten- en reisverzekering nodig?
Wij raden aan om een ziektekosten- en reisverzekering af te sluiten in het land van herkomst..

Heb ik vaccinaties nodig?
Argentinië vereist geen vaccinaties. Argentinië is een relatief veilig qua gezondheid om doorheen te reizen.

Heb ik een visum nodig?
De meeste buitenlanders hebben geen visum nodig en ontvangen een stempel met toestemming van 90 dagen bij aankomst in Argentinië.

INFORMATIE OVER ARGENTINIË

Fast Facts
LAND FEITEN
  History
GESCHIEDENIS
  People and Culture
MENS EN CULTUUR
  Geography and Environment
GEOGRAFIE EN OMGEVING
 
Weather and Climate
HET WEER EN KLIMAAT
  Flora and Fauna
FLORA EN FAUNA
  When to Go
WANNEER TE GAAN
  Getteing Around
OPENBAAR VERVOER IN ARGENTINA
 
Money
GELD
  Faq
FAQ
  What to Bring
WAT MEE
TE NEMEN
  Photo Tour
FOTO TOUR
Copyright © 2003 - 2019 dosmanosnederland.com. All rights reserved.

Share This
Facebook
Twitter
LinkedIn
Share:
Follow us on: