Ons Aanbod
Ben je van plan om naar COLOMBIA te komen? Hier vind je al onze producten en diensten (english)


Follow us on Facebook
Colombia

FAQ

Is Colombia een veilig land om doorheen te reizen?
Reizen door de rurale en verlaten gebieden van Colombia is nog steeds best gevaarlijk met vele gevallen van gewelddadigheid en ontvoeringen. Het is daarom aan te raden zich te houden aan de toeristische gebieden. Het reizen in grote steden en toeristische plaatsen is net zo veilig als de meeste steden in Zuid-Amerika. Het is raadzaam niet met teveel geld op zak rond te lopen, niet te pronken met teveel sieraden, geen drankjes aan te nemen van vreemden en alleen de officiële taxi’s te nemen.

Is het veilig om het kraanwater te drinken?
Zoals het geval is met de meeste Zuid-Amerikaanse landen is het verstandig alleen gebotteld water, water dat ten minste gedurende 5 minuten gekookt is of water dat door zuiveringstabletten gezuiverd is, te drinken. Voor degene die een gevoelige maag hebben is het aan te raden gebotteld water te gebruiken bij het tanden poetsen en ijs te vermijden, tenzij het zeker is dat het veilig is.

Heb ik een visum nodig en hoe lang kan ik in het land verblijven?
Om Colombia te bezoeken heb je een paspoort nodig die tenminste 6 maanden geldig is. Reizigers kunnen tot 90 dagen in het land verblijven. De meeste landen vereisen geen visum maar de visumeisen zijn over het algemeen onderhevig aan veranderingen. Voor de up-to-date informatie over de toegangseisen is het raadzaam de Colombiaanse ambassade of consulaat in eigen land te raadplegen alvorens te reizen.

Zullen mijn elektrische apparaten functioneren?
Colombia heeft een voltage van 110 volts AC (60 Hz). In de grote steden zijn er vele winkels te vinden die adapters verkopen.

Heb ik vaccinaties nodig?
Reizigers die veel contact zullen hebben met de lokale bevolking en die van plan zijn 6 maanden of meer te verblijven hebben Hepatitis A en B nodig. Degene die verre gebieden zullen bezoeken en in contact zullen komen met dieren hebben de vaccinatie tegen Tyfus, gele koorts en hondsdolheid nodig. Voor de vaccinaties tegen mazelen, de bof, Rubella, tetanus en difterie is het verstandig eerst een arts te raadplegen alvorens te reizen. Dit zijn algemene aanbevelingen voor reizigers. Zoals altijd met adviezen, is het aan te bevelen 2 maanden voor de reis een arts te raadplegen.

Hoe duur is Colombia?
Colombia’s prijzen zijn te vergelijken met de meeste landen in Zuid-Amerika. Hotels kosten over het algemeen tussen $3 en $5 per nacht, een maaltijd in een middenklasse restaurant kost $3 en een drie uur durende busrit kost ongeveer $4.

Is er internet?
In de meeste steden zijn er vele internetcafés beschikbaar. Vele hotels en hostels hebben internettoegang voor hun klanten. Dit zal dan bij de kamerprijs inbegrepen zitten of het kan apart berekend worden. Prijzen van $1 per uur zijn in de meeste grote steden de norm.

In welke tijdzone is Colombia gesitueerd?
De officiële tijd in Colombia volgens Greenwich is minus 5 uur (GMT-5) (normaal/zomer).

INFORMATIE OVER COLOMBIA

Land Feiten
LAND FEITEN
  Geschiedenis
GESCHIEDENIS
  Mens en Cultuur
MENS EN CULTUUR
  Geografie en Omgeving
GEOGRAFIE EN OMGEVING
 
Weer en Klimaat
WEER EN KLIMAAT
  Flora en Fauna
FLORA EN FAUNA
  Wanneer te Gaan
WANNEER TE GAAN
  Openbaar Vervoer in Colombia
OPENBAAR VERVOER IN COLOMBIA
 
Geld
GELD
  Faq
FAQ
  Wat Mee te Nemen
WAT MEE
TE NEMEN
  Foto Tour
FOTO TOUR
Copyright © 2003 - 2019 dosmanosnederland.com. All rights reserved.

Share This
Facebook
Twitter
LinkedIn
Share:
Follow us on: