Ons Aanbod
Ben je van plan om naar PERU te komen? Hier vind je al onze producten en diensten (english)


Follow us on Facebook
Peru

FAQ

Hoe veilig is Peru?
Peru heeft een stabiele regering en het toerisme is enorm toegenomen in de afgelopen jaren. Met de extra dollars die de toeristen in het laatje hebben gebracht heeft de regering veel geïnvesteerd in de veiligheid van reizigers en hun bezittingen. Er zijn in de afgelopen 10 jaar geen terroristische aanvallen geweest in Peruaans toeristisch gebied en de activiteiten van het ¨lichtend pad¨ zijn over het algemeen geïsoleerd tot in het verre gebied het departement Ayacucho, waar de meeste toeristen nooit zullen komen.

Reizigers moeten dezelfde voorzorgsmaatregelen nemen als ze zouden doen in een grote stad in Amerika of Europa. Let op je omgeving en neem de algemeen bekende voorzorgsmaatregelen zoals, niet alleen naar onbekende gebieden gaan, vooral ´s nachts, neem geen enorme bedragen geld mee en draag geen dure sieraden. Kleine criminaliteit (zakkenrollen) is gebruikelijk in drukke toeristische gebieden zoals vliegvelden, markten en andere toeristische plekken, dus let op je waardevolle spullen en laat ze niet onbewaakt achter. Geld zwendel duikt ook regelmatig op dus kijk uit met ieder aanbod dat te mooi om waar te zijn klinkt.

Welk soort eten is typisch Peruaans?
Het voornaamste voedsel van de hooglanden bestaat uit aardappel, maïs, rijst en vleesgerechten, vaak met een pittige saus. In de junglegebieden worden verse vruchten, gebakken banaan en andere groenten ook veel gebruikt. Hoewel het eten goed op vegetariërs wordt aangepast in alle gebieden, wordt meestal het vlees weggelaten en worden er geen vleesvervangers toegevoegd als tofu, bonen of noten.

Hoe bezorgd moet ik zijn over de hoogteziekte?
Hoogte heeft op iedere reiziger een ander effect en voordat je ooit een gebied op grote hoogte hebt bezocht, is het onmogelijk te voorspellen hoe je lichaam zal reageren. Het is aan te raden tenminste 3 dagen rustige activiteiten te ondernemen op grote hoogte, voordat je als reiziger begint met hiken. In deze periode kan je lichaam acclimatiseren (hoewel volledige acclimatisatie enkele maanden duurt) en geeft reizigers een goede indicatie van hoe ze zich zullen voelen als ze eenmaal beginnen aan het hiken (omdat de symptomen van het hoogteverschil meestal het ergst zijn in de eerste 2 dagen).

Veel voorkomende milde symptomen van hoogteziekte zijn: moeheid, hoofdpijn of duizeligheid gedurende de eerste of tweede dag dat je in hoger gelegen gebied doorbrengt. Veel hotels in de hoger gegelegen gebieden beschikken over zuurstof voor reizigers die last hebben van de effecten van het hoogteverschil.

Ernstige hoogteziekte is uitzonderlijk. In dit geval is het het beste om zo snel mogelijk af te dalen.Veel ernstige gevallen van hoogteziekten zijn het gevolg van bestaande aandoeningen die door de stijging in hoogte verergeren. Het is belangrijk dat je je dokter om advies vraagt over het al dan niet te reizen naar hoog liggende gebieden, vooral als je al een hart of longaandoening hebt, zoals hoge bloeddruk, astma, angina etc. Je kan je dokter ook vragen om Diamox voor te schrijven, dit zijn een soort plaspillen waar veel reizigers bij zweren om sneller aan de hoogte gewend te raken.

Wat is de tijdzone van Peru?
In Peru is het 5 uur vroeger dan GMT (hetzelfde als EST). Er bestaat geen zomer en wintertijd in Peru, dus van April tot en met Oktober is Peru op CST.

Heb ik een wereldstekker nodig voor de electriciteit?
In Peru gebruiken ze electriciteit van 220 volt en 60 hertz. Stekkers hebben vaak de 2 platte pinnen zoals in de USA, maar sommige faciliteiten gebruiken de 2 ronde pinnen zoals in Nederland.

Is het veilig om het water te drinken?
Het kraanwater kan over het algemeen niet gedronken worden in Peru. Water in flessen is makkelijk verkrijgbaar in alle toeristische plaatsen, hotels en restaurants. Vergeet niet om ook water uit een fles te gebruiken als je je tanden poetst! Ijs wordt niet altijd gemaakt van gekookt of water uit een fles. Bestel je drankjes zonder ijs (“sin hielo”).

SMoet ik cash of traveler’s checks meenemen? Zijn er geldautomaten? Kan ik creditcards gebruiken?
De meeste reizigers nemen een aantal Amerikaanse dollars mee en pinnen gedurende de reis bij automaten. Automaten overal in de grotere plaatsen en steden beschikbaar. Reizigers kunnen dollars of de plaatselijke valuta pinnen tegen redelijke wisselkoersen. Traveler’s checks zijn prima, maar zijn moeilijker om te wisselen en je zult over het algemeen geld tegen een slechtere koers ontvangen of extra kosten moeten betalen. Credit cards worden alleen in de grotere restaurants en winkels geaccepteerd. Hoewel het handig is om een creditcard bij je te hebben in geval van nood, moet je er niet op rekenen alle aankopen ermee te kunnen doen.

Wat voor inentingen heb ik nodig?
We raden je aan om contact op te nemen met je huisarts om je te informeren over de intentingen. Over het algemeen zijn gele koorts en malariatabletten alleen nodig als je naar de jungle zult gaan.

Heb ik een visum nodig?
Nederlanders en Belgen heben geen visum nodig voor Peru voor een bezoek van maximal 90 dagen. Met vragen kun je je altijd richten tot het Peruaanse consulaat.

Hoeveel geld heb ik nodig in Peru?
Dat is natuurlijk erg moeilijk te zeggen omdat dat helemaal van je eigen levelsstijl afhangt. Een onafhankelijk reiziger die in twee sterren hotels zal verblijven, zal gemiddeld genoeg hebben aan ong. $ 20 per dag (dit is exclusief excursies). Een menu in een restaurant kost ong. $ 3.00 en een kopje koffie ong. $ 1.50, afhankelijk van het soort café of restaurant.

Wat is een “Visitor’s Ticket” precies?
Dit is een ticket waarmee je 15 verschillende plaatsen in en rondom Cusco en de heilige valley kunt bezoeken. Het is een goede investering omdat het je ongeveer de helft bespaard van wat je betaald als je alle entreeprijzen appart betaald. Je kan het kopen in de eerste plaats die je bezoekt of bij het openbare ministerie. Het ticket is 10 dagen geldig. Met een ISIC kaart krijg je 50% korting.

Is er internet in Peru?
Internetcafes zijn veel voorkomend en de meesten hebben DSL of ADSL internetverbindingen. Explorer, Netscape en Hotmail zijn overal beschikbaar. De prijs zal ongeveer $ 1.00 per uur zijn.

INFORMATIE OVER PERU

Fast Facts
SNELLE FEITEN
  History
GESCHIEDENIS
  People and Culture
BEVOLKING EN CULTUUR
  Geography and Environment
GEOGRAFIE EN OMGEVING
 
Weather and Climate
WEER EN KLIMAAT
  Flora and Fauna
FLORA EN FAUNA
  When to Go
BESTE TIJD OM TE GAAN
  Getteing Around
VERVOER IN PERU
 
Money
GELD
  Faq
FAQ
  What to Bring
WAT MOET
IK MEENEMEN
  Photo Tour
FOTO TOUR
Copyright © 2003 - 2019 dosmanosnederland.com. All rights reserved.

Share This
Facebook
Twitter
LinkedIn
Share:
Follow us on: