Ons Aanbod
Ben je van plan om naar PERU te komen? Hier vind je al onze producten en diensten (english)


Follow us on Facebook
Peru

GELD

peru money click on the image to enlarge
Peru´s valuta is de nieuwe sol (nuevo sol). 1 sol wordt opgedeeld in 100 centimos. Je hebt briefgeld van S/ 200 (heel uitzonderlijk), 100, 50, 20, 10. De muntstukken zijn van : S/ 5, 2, 1, 0.50, 0.20, 0.10, 0.05. In de duurdere winkels en restaurants worden prijzen in Amerikaanse dollars gerekend om de constante verandering in waarde van de sol te vermijden.

Pas op! Een groot aantal van zowel Amerikaanse bankbiljetten (vooral US $20 en hogere biljetten) als soles (zowel biljetten als munten) worden vervalst. Check altijd je geld , zelfs het geld dat je van de bank en uit de automaat krijgt. Zorg ervoor dat je het watermerk en de kleuren kloppen wanneer je het biljet tegen het licht houdt. De lijn aan de kant van het biljet waar het bedrag van het biljet uitgeschreven staat zou blauw, groen en rose moeten zijn. De lijn op de valse biljetten is alleen roze en de holografische print.

Gebrek aan kleingeld in plaatsen zoals musea, postkantoren, sommige winkels en markten is normaal. Probeer daarom om kleine biljetten en wisselgeld op zak te hebben. Mastercard, Amex en Diners Club zijn geldig, hoewel Visa in meer plaatsen geaccepteerd wordt. Let erop dat er vaak 8-12% commissie op alle aanschaffen met een creditcard zit.

INFORMATIE OVER PERU

Fast Facts
SNELLE FEITEN
  History
GESCHIEDENIS
  People and Culture
BEVOLKING EN CULTUUR
  Geography and Environment
GEOGRAFIE EN OMGEVING
 
Weather and Climate
WEER EN KLIMAAT
  Flora and Fauna
FLORA EN FAUNA
  When to Go
BESTE TIJD OM TE GAAN
  Getteing Around
VERVOER IN PERU
 
Money
GELD
  Faq
FAQ
  What to Bring
WAT MOET
IK MEENEMEN
  Photo Tour
FOTO TOUR
Copyright © 2003 - 2019 dosmanosnederland.com. All rights reserved.

Share This
Facebook
Twitter
LinkedIn
Share:
Follow us on: